MuKeDer | Mutlu Kediler Derneği

Türk Medeni Kanunun ilgili maddesi ile Dernekler Yönetmeliğinin 6. maddesi gereğince İstanbul İl dernekler Müdürlüğü sistemine 15.01.2018 tarihinde 34-240-033 kütük numarası ile kurulan derneğimiz 04.06.2018 tarihli yönetim kurulu kararımız ile Antalya’ya taşınmıştır.

Kedilerin mutlu olması için emek veren arkadaşlarımızın desteği ve çabasıyla kurulan derneğimiz işleyişinde 2018 Temmuz ayında WCF üyeliği alarak felinolojik sistemde ilerleme karar alan derneğimiz 2019 Nisan ayında istifa ederek Dünya’nın en güvenilir kedi veri tabanına sahip CFA üyesi olarak yoluna devam etme kararı almıştır.

Yine 2019 yılı içerisinde Türkiye’nin ilk Kedi Federasyonu TCCF’in kurucu üyeliğini yapan MuKeDer şuan ülkemizde çift federasyon ile çalışan tek dernektir.

Her yıl çeşitli organizasyonlar yaparak yurt dışından Felinologlar getirtip kedi severleri bir araya toplayarak ırk özelliklerini sertifikalandırıyoruz, aynı zamanda içlerindeki en güzelini seçiyoruz.

Eğer bu yazıyı okuyorsanız bir gün sizinle de yolumuz her hangi bir yerde kesişecek demektir. Şimdiden aramıza hoş geldiniz..

Derneğimizin başlıca amaçlarını sıralayacak olursak,

Türkiye’de yaşayan tüm kedilerin;

* Felinolojik faaliyetlerini WCF kurallarına uygun şekilde yürütmek,

* Tek soy kütüğü oluşturmak,

* Soy ağacı kaydını yapmak için merkezi sistem kontrolünde takip etmek,

* Köken kontrolü ve damızlık kedilerin takibi gibi hayvan bakım programlarını düzenlemek

* Genetik prensiplerin uygulanmasını ve hastalıkların önlenmesini kontrol altında tutmak

* Çeşitli sergi ve organizasyonlar ile topluma kedi sevgisini aşılamak ve bunun yanında farklı ırklar hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak,

*Ülkemizde sokakta yaşayan kedilere yardımda bulunmak (kısırlaştırmak, sahiplendirmek ve beslenmeleri konusunda mama yardımında bulunmak ve bunu organize etmek, onların yaşam haklarını korumak, şiddet ve diğer yaşam haklarına yapılan saldırıları, suistimalleri engellemek amaçlı oluşumlara destek sağlamak.) amaçları ile kurulmuştur.

Özetleyecek olursak aslında tek amacımız

MUTLU KEDİLER..

TCCF | Kedi Federasyonu

Temmuz 2019 tarihinde 5 Türk kedi derneğinin MuKeDer öncülüğünde bir araya gelmesiyle kurulan ilk Türk Kedi Federasyonudur. İlk lisanslı kedi gösterisini kurulduktan 3 ay sonra İstanbul Fuar Merkezinde gerçekleştiren TCCF Uluslararası Felinologlar misafir ederek görmekli bir organizasyona ev sahipliği yapmıştır.

Her geçen gün üye ve kedi kayıt sayısı artan yeni bir federasyon olan TCCF yolunda sağlam adımlarla ilerlemektedir.

Tüm işlemlerde Microchip kayıt işlemi zorunlu kılan, sistemlerine chip olmadan ekleme almayan tek kurumdur. Üye dernekleri tarafından federasyon bilgisi dahilinde oluşturulacak veya kayıt altına alınacak her kedinin microchip’nin takılı olması gerekmektedir ve yeni oluşturulan her kimliğe chip beraberinden gönderilmektedir.

Cat Fanciers Association | CFABu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı home_pets_sep2-1024x11.png

1906’da kurulmuş, kar amacı gütmeyen bir organizasyondur. İlk kedi, CFA tarafından lisanslı gösterinin 1906’da biri Buffalo’da ve biri de Detroit’te gerçekleştirildiğini gösterir.

İlk Yıllık Toplantı 1907’de Madison Square Garden’da yapıldı. 1909’da CFA, Cat Journal dergisinde Register’ı yayınladı. Ayrıca 1909’da, Çalışma Kitabının I. Cilt kitap şeklinde yayınlandı. 18 Eylül 1919’da New York Eyaleti yasalarına göre ana sözleşmeler yapıldı. 1920 yılına gelindiğinde CFA, bugün olduğu gibi en büyük pedigreed kedileri kaydı olma yolunda ilerliyordu. CFA, soylu kedi ırklarının benzersizliğini ve güzelliğini korumak ve tüm kedilerin refahını artırmak misyonunu sürdürmeye kendini adamıştır.

CFA’nın 650’den fazla üye kulübü ve dünya çapında yıllık 400’den fazla yüksek profilli kedi gösterisi lisansı bulunmaktadır. CFA gösterileri, yüksek yeterlilik kriterlerini karşılayan kişiler tarafından değerlendirilir ve 42 ırkı için her biri için CFA Cinsiyet standartlarını kullanarak gösteri kedisini değerlendirmek için iyi niteliklere sahip sıkı bir eğitim programı tamamladı.

CFA kayıt kitaplarının tutulmasından tam ölçekli bir küresel kuruma, veritabanında iki milyondan fazla kedi kaydının bulunduğu CFA, önümüzdeki 100 yıl boyunca hareket etmeye hazırlanıyor.

CFA, merkez ofisini 2011 yazında Manasquan, NJ’den Alliance, OH’e taşıdı ve bu lokasyondan faaliyetlerine devam ediyor.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı home_pets_sep3-1024x3.png