MuKeDer | Mutlu Kediler Derneği

Türk Medeni Kanunun ilgili maddesi ile Dernekler Yönetmeliğinin 6. maddesi gereğince İstanbul İl dernekler Müdürlüğü sistemine 15.01.2018 tarihinde 34-240-033 kütük numarası ile kurulan derneğimiz 04.06.2018 tarihli yönetim kurulu kararımız ile Antalya’ya taşınmıştır.

Kedilerin mutlu olması için emek veren arkadaşlarımızın desteği ve çabasıyla kurulan derneğimiz işleyişinde 2018 Temmuz ayında WCF üyeliği alarak felinolojik sistemde ilerleme karar alan derneğimiz 2019 Nisan ayında istifa ederek Dünya’nın en güvenilir kedi veri tabanına sahip CFA üyesi olarak yoluna devam etme kararı almıştır.

Yine 2019 yılı içerisinde Türkiye’nin ilk Kedi Federasyonu TCCF’in kurucu üyeliğini yapan MuKeDer şuan ülkemizde çift federasyon ile çalışan tek dernektir.

Her yıl çeşitli organizasyonlar yaparak yurt dışından Felinologlar getirtip kedi severleri bir araya toplayarak ırk özelliklerini sertifikalandırıyoruz, aynı zamanda içlerindeki en güzelini seçiyoruz.

Eğer bu yazıyı okuyorsanız bir gün sizinle de yolumuz her hangi bir yerde kesişecek demektir. Şimdiden aramıza hoş geldiniz..

Derneğimizin başlıca amaçlarını sıralayacak olursak,

Türkiye’de yaşayan tüm kedilerin;

* Felinolojik faaliyetlerini Federasyon kurallarına uygun şekilde yürütmek,

* Tek soy kütüğü oluşturmak,

* Soy ağacı kaydını yapmak için merkezi sistem kontrolünde takip etmek,

* Köken kontrolü ve damızlık kedilerin takibi gibi hayvan bakım programlarını düzenlemek

* Genetik prensiplerin uygulanmasını ve hastalıkların önlenmesini kontrol altında tutmak

* Çeşitli sergi ve organizasyonlar ile topluma kedi sevgisini aşılamak ve bunun yanında farklı ırklar hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak,

*Ülkemizde sokakta yaşayan kedilere yardımda bulunmak (kısırlaştırmak, sahiplendirmek ve beslenmeleri konusunda mama yardımında bulunmak ve bunu organize etmek, onların yaşam haklarını korumak, şiddet ve diğer yaşam haklarına yapılan saldırıları, suistimalleri engellemek amaçlı oluşumlara destek sağlamak.) amaçları ile kurulmuştur.

Özetleyecek olursak aslında tek amacımız

MUTLU KEDİLER..

TCCF | Kedi Federasyonu

Temmuz 2019 tarihinde 5 Türk kedi derneğinin MuKeDer öncülüğünde bir araya gelmesiyle kurulan ilk Türk Kedi Federasyonudur. İlk lisanslı kedi gösterisini kurulduktan 3 ay sonra İstanbul Fuar Merkezinde gerçekleştiren TCCF Uluslararası Felinologlar misafir ederek görmekli bir organizasyona ev sahipliği yapmıştır.

Her geçen gün üye ve kedi kayıt sayısı artan yeni bir federasyon olan TCCF yolunda sağlam adımlarla ilerlemektedir.

Tüm işlemlerde Microchip kayıt işlemi zorunlu kılan, sistemlerine chip olmadan ekleme almayan tek kurumdur. Üye dernekleri tarafından federasyon bilgisi dahilinde oluşturulacak veya kayıt altına alınacak her kedinin microchip’nin takılı olması gerekmektedir ve yeni oluşturulan her kimliğe chip beraberinden gönderilmektedir.